Een stalgordijn is de meest doeltreffende en milieuvriendelijke methode om voldoende verse lucht in de stal te laten circuleren. Het waarborgen van een optimale omgeving in de stal vereist voldoende ventilatie, vooral bij warm en vochtig weer waar de kans op infecties en virussen toeneemt. Het is van essentieel belang voor het welzijn van uw vee om goed te ventileren.

Natuurlijke ventilatie gebeurt door middel van openingen in de zijwand van de stal voor de aanvoer van verse lucht, terwijl de lucht via de nok wordt afgevoerd. Dit is de meest kosteneffectieve manier van ventileren. Stalgordijnen zijn hierbij een uitstekende keuze. Wij, bij Van Spijker Stalinrichting, zijn officiële dealers van ATO Agro, die hoogwaardige stalgordijnen leveren.

ATO Agro benadrukt het belang van goede stalventilatie voor uw vee: “In een krappe ruimte kan gebrek aan ventilatie snel leiden tot benauwdheid, vochtigheid en hitte. Met de juiste ventilatie creëert u een fris en droog leefklimaat, wat het welzijn van uw dieren bevordert.”

Wij bieden systemen variërend van handmatige bediening tot volledig automatische systemen die reageren op weersomstandigheden via een weerstation en klimaatcomputer. De stalgordijnen zijn bestand tegen hoge windsnelheden en andere extreme weersomstandigheden. Indien u overweegt uw stalgordijn te laten repareren of renoveren, is dat ook mogelijk. Soms is vervanging nog niet nodig, en we staan klaar om u hierover te adviseren.

Ato Agro

Van Spijker Stalinrichting, Spijkerhart diercomfort