Kwalitatief hoogwaardige waterbakken zorgen ervoor dat uw dieren altijd toegang hebben tot voldoende vers drinkwater. Een goede wateropname is van cruciaal belang voor zowel de voeropname als de gezonde werking van de pens. Een van de belangrijkste criteria voor een goede wateropname is de toegankelijkheid van de waterbakken, vooral tijdens warme zomerdagen. Twijfelt u over de optimale plaatsing en toegankelijkheid, aarzel dan niet om contact op te nemen voor deskundig advies.

Naast waterbakken voor koeien hebben we ook exemplaren in ons assortiment die geschikt zijn voor kalveren en paarden. De verschillen tussen de waterbakken betreffen met name het materiaal, de reactiesnelheid van de vlotter, kantelbaarheid, diepte en lengte.

De frequentie van wateropname komt overeen met die van voeropname. Plaatsing van de drinkbak in de doorgang tussen het voerhek en de ligboxen stimuleert de koeien om water op te nemen. Bij een doorgang van minder dan 3 meter breed, wordt aangeraden een dubbele Suevia sneldrinker te plaatsen. Bij een doorgang breder dan 3 meter is een open waterbak geschikter. Voor een vlotte drinkervaring voor alle koeien, is het aan te bevelen om minimaal twee drinkpunten per hok te voorzien.

Andere modellen drinkbakken van Suevia zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Van Spijker Stalinrichting, Spijkerhart diercomfort