Comfort bieden voor de koe is belangrijk voor meerdere redenen. De waarde van een koeborstel in een melkveestal is de afgelopen jaren herhaaldelijk aangetoond. Een koeborstel verwent niet alleen de koe, maar draagt ook bij aan haar gezondheid. Een gezondere koe levert een hogere melkproductie en is daarom van groot belang om voor goed comfort te zorgen. Door regelmatig te borstelen wordt de bloedsomloop van de koe gestimuleerd en wordt vuil verwijderd. Dit leidt tot tevreden koeien met minder stress en betere melkprestaties.

De aangeboden elektrische borstels wordt aangedreven door een energiezuinige motor. De elektrische variant heeft een iets hogere prijs, maar biedt verschillende voordelen. Zo zorgt deze ervoor dat de vacht van uw koeien nog schoner wordt en hoeft de koe zelf geen inspanning te leveren.

De koeborstel heeft talrijke positieve effecten op de koe. Niet alleen wordt de koe schoner, maar ook luizen en ander ongedierte worden van de huid verwijderd. Infecties nemen af doordat de borstels de doorbloeding bevorderen. Bovendien verhoogt het masserende effect van de borstels de stofwisseling van de koe, wat resulteert in een hogere melkproductie. Omdat de koeborstel jeuk op vrijwel iedere plek op het lichaam verlicht, voelen de dieren zich prettig en draagt dit bij aan de rust in de stal. Bovendien voorkomt u dat ze gaan schuren aan andere materialen in de stal.

Van Spijker Stalinrichting levert diverse soorten koeborstels. Neem vrijblijvend contact met ons op over welke borstel het beste bij uw wensen past.

Van Spijker Stalinrichting, Spijkerhart diercomfort